Ai Ai Ai


Dag lieve lezer, hoe gaat het met je?
Met mij gaat het behoorlijk.
Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog iets schreef.
Ik had inspiratie genoeg, maar ik was nogal benieuwd hoe artificiële intelligentie me misschien op weg kon helpen naar ‘vereenvoudiging’ of zo… Je hebt wellicht al gehoord van de chat robots die teksten schrijven… Vandaar dat ik besloot me er ook eens aan te wagen…

Ik vroeg aan de robot het volgende:
Schrijf een tekst van 250 woorden over lente, schrijven, verwondering.
Hieronder kan je lezen wat de robot antwoordde…
Ik heb er niets aan gewijzigd…


De lente is een seizoen van vernieuwing en verandering. Het is het moment waarop de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en alles weer tot leven komt. Voor veel mensen is het ook een periode van verwondering en inspiratie.

Voor schrijvers is de lente een vruchtbare tijd. De natuurlijke schoonheid van de lente kan dienen als inspiratiebron voor poëzie, romans en andere vormen van creatief schrijven. De kleuren van de bloemen, het getjilp van vogels en de frisse geur van pas gemaaid gras kunnen de verbeelding van een schrijver prikkelen en ideeën oproepen die anders nooit zouden zijn ontstaan.

Maar de lente biedt niet alleen inspiratie voor schrijvers. Het kan ons allemaal in verwondering brengen. De manier waarop bloemen uit de grond schieten, de bladeren weer groen worden en de dieren ontwaken uit hun winterslaap, het blijft altijd een wonder om te zien. Het is alsof de natuur ons steeds opnieuw laat zien dat er altijd een nieuw begin mogelijk is, dat er altijd hoop is, hoe donker de winter ook is geweest.

Misschien is dat wel de grootste les van de lente: dat we moeten blijven geloven in de kracht van de natuur en de schoonheid van het leven. Het is een seizoen dat ons herinnert aan het belang van hoop en optimisme, zelfs in moeilijke tijden.

Dus laten we genieten van de lente en ons laten verwonderen door de schoonheid om ons heen. En wie weet, misschien leidt dat ons wel naar nieuwe inspiratie en creativiteit.


Tot hier de robot…
Ik moet toegeven, het is niet slecht… al kan ik creatiever zijn bij het kiezen van de woorden waarover die robot moet schrijven…
Wel voelt het een beetje vreemd aan…
Straks vervang ik mezelf door een robot…
Straks weet je als lezer niet meer of ikzelf de tekst schreef of de robot…
Vervangen worden: het kan soms snel gaan, vrees ik.
Voorlopig hou ik het toch liever in eigen handen.


Ik wens je een heel fijne dag.
Dikke knuffel ❤️

2 gedachten over “Ai Ai Ai

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s