SereniteitHet waren stormachtige dagen, Ciara spreidde haar windveld breeduit… en we zaten er middenin… Het werd dus op voorhand bang afwachten wat het zou worden.
In mijn creatief paradijsje zat ik bijna zonder adem, rusteloos, en een beetje bedroefd af te wachten wat er ging komen.

Zondag, bij het opstaan zag ik een prachtige ochtendgloed… Ik lijnde Chanelleke aan en ging toch wandelen… De kleuren vervulden mij met schoonheid… en met de gedachte dat ik toch wel zonder kleerscheuren de dag zou doorkomen. Toen ik tussen de bomenrijen liep in de dreven, keek ik omhoog… ‘We kunnen het…’ zei ik, en de bomen leken begrijpend hun takken te buigen…

Met een andere innerlijke energie kwam ik thuis. Ik installeerde een klaptafeltje bij het raam, haalde de schilder- en tekenspullen die ik dacht nodig te hebben en ik ging aan de slag…
Ik zeg altijd ‘kunst kan de wereld redden’, maar dat is een understatement, want kunst heeft mij al heel veel keren gered, heeft me vaak op de been gehouden wanneer dingen een beetje uitzichtloos leken.

Ik liet me meenemen door de flow die onmiddellijk kwam toen ik ging zitten en mijn oud boek opende, waarin ik wilde werken.
Ik werd geleid, ik liet me leiden, door inspiratie, die leek te komen uit een onontgonnen gebied, ergens diep in mezelf.

Het meisje ontstond spontaan. Ze draagt een eigen verhaal, dat ik niet ken, omdat ik de tekst in het oude boek nooit gelezen heb… Iedereen heeft ongelezen verhalen in zich… het is niet altijd nodig deze te vertellen. Ze zijn er, en vaak is dat meer dan genoeg. Die gedachte bracht ook rust. Gemoedsrust… die ik kwijt leek te zijn geraakt…

Ik sloeg een tijdschrift open, zomaar, lukraak… en daar stond…

Chacune de nos respirations , chacun de nos pas,
peut être empli de paix, de joie et de sérénité.

Thich Nhat Hahn

Dat was het. Net wat het kon zijn en worden.
Den Thich heeft dat waarschijnlijk niet in het Frans gezegd, maar ik denk dat het in elke taal wel een mooie boodschap is.

Vreugde en contentement vinden in kleine dingetjes…
Bij iedere ademhaling,
bij elke stap…
sereniteit…

Ik ga dit momentje van mindfulness vasthouden, of loslaten…
wat het ook is…
ik wens je een heel fijne dag.

Dikke knuffel.
❤️